Gå til indhold

Vand

Water Export Accelerator  marts 2023 - juni 2023

I marts 2023 starter Water Export Accelerator for virksomheder med aktiviteter inden for vandsektoren. Forløbet adskiller sig en smule fra de øvrige forløb i SDG Business Accelerator, da dette er integreret med WTA (Water Technology Advisory) initiativet.
 
WTA EU blev etableret i 2022 med et team af 12 rådgivere, der er specialiseret inden for vandområdet. Water Export Accelerator er for SMV'er der vil udforske eksportmuligheder i Tyskland, Italien, Polen, Spanien eller Sverige. 
 
Vi mødes til 5 workshops, hvor vi sammen sætter fokus på mulighederne i de europæiske markeder, og på hvordan bæredygtighed og Verdensmål kan blive løftestang for øget eksport. I får som deltagende virksomhed tilknyttet en Trade Council Rådgiver i ét af de ovenstående markeder, som gennem hele forløbet hjælper jer med at udarbejde jeres skræddersyede market-(entry)-plan.

Introduktion- Markedsmuligheder og organisation

I denne session er der fokus på markedsmuligheder i Tyskland, Italien, Polen, Spanien og Sverige. Vi dykker ned i hvad det kræver at starte/styrke eksporten til disse markeder og gennemgår de vigtigste interessenter i markederne. Denne session er efterfulgt af et online møde den 8. marts, hvor I i samarbejde med os vælger hvilket marked I skal matches med i forløbet. 

6. marts 2023

Workshop 1 - FN's Verdensmål: muligheder og krav

Vi zoomer ind på de kommercielle muligheder, som Verdensmål og bæredygtighed kan give. Det handler både om at være på forkant med (kommende) krav på bæredygtighedsområdet, og om at synliggøre, hvordan jeres virksomhed og produkter kan være med til at løse globale udfordringer. I kommer til at arbejde konkret med Verdensmålene i forhold til jeres forretning, og får tid til sparring med jeres Trade Council rådgiver og andre virksomheder inden for samme sektor. 

 15. marts 2023

Workshop 2 - Fra ideer til markedsmuligheder

I workshop 2 sætter vi fokus på, hvordan vi kan omsætte Verdensmål og bæredygtighed til konkrete markedsmuligheder. Vi bygger videre på indsigter fra workshop 1, dialogen med jeres rådgiver i det relevante eksportmarked og inspiration fra en ekstern oplægsholder. I slutningen af denne workshop har I en række konkrete ideer, hypoteser og spørgsmål som I tager med jer på markedsbesøg til jeres eksportmarked.

16. marts 2023 


Markedsbesøg i et relevant lokalt marked

Hver deltagende virksomhed er tilknyttet et specifikt eksportmarked og får 50 timers 1:1 sparring med en Trade Council-rådgiver i det marked. Det inkluderer også et markedsbesøg på jeres specifikke marked, hvor I møder relevante interessenter. Markedsbesøgene er individuelle og tilrettelægges i samarbejde med jeres rådgiver.

April/maj 2023

Workshop 3 - Bæredygtighed og kommunikation

På workshop 3 deler I erfaringer fra markedsbesøget med de øvrige deltagende virksomheder. Vi sætter også fokus på rapportering og dokumentation og på hvordan I kan bruge bæredygtighed i jeres virksomhedskommunikation. 

23. maj 2023

Workshop 4 - Demo day

På den sidste workshop præsenterer I jeres markedsplan, og får feed-back fra et relevant ekspertpanel.

13. juni 2023